Borsodra figyel jövőre a kosárvilág

MH/MTI
2023. december 11. hétfő. 19:54

A szövetség (MLOSZ) honlapjának tájékoztatása szerint a korosztályos Eb-re 2024. augusztus 16. és 24. között kerül sor. Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára közölte, Miskolc, Sopron és Pécs is jelentkezett a házigazda szerepére. „A szövetség vezetése úgy döntött, hogy a kosárlabdasport népszerűsítését szem előtt tartva a kelet-magyarországi régió ismét kapja meg az esélyt korosztályos világverseny megrendezésére. Különös tekintettel arra, hogy Miskolcon már több mint tíz éve nem rendeztünk hasonló nagy eseményt” – fejtette ki.

A főtitkár közölte, a jövőre itthon rendezendő nagy események sora jól mutatja, hogy az MKOSZ továbbra is elkötelezett azon stratégiája mellett, hogy Magyarországot többek között úgy lehet a nemzetközi kosárlabdázás térképén tartani, ha rendre jelentős eseményeknek a házigazdája.

„Ennek megfelelően – az U16-os leány Eb mellett – jövőre az 5×5-ös és a 3×3-as olimpiai selejtezőtornát is hazai pályán vívhatják majd meg válogatottjaink. Annyi már most kijelenthető: a 2024-es is igencsak elfoglalt évünk lesz” – tette hozzá Bodnár Péter.

Írta a Magyar Hírlap