szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezzel a Barbie minden idők második legtöbb Golden Globe-jelölést begyűjtött filmje lett a 11 jelöléssel büszkélkedő, Robert Altman rendezte Nashville után, holtversenyben a Bob Fosse-féle Kabaréval.

Barbie csak egy jelöléssel előzte meg az Oppenheimert, az atomháborús drámának nyolcat sikerült bezsebelnie. A Barbie mellett az Utódlás is kilencet kapott, a Megfojtott virágok és a Szegény párák pedig hetet-hetet.

A legjobb film/dráma kategóriában az Oppenheimer, a Megfojtott virágok, a Cannes-i Arany Pálma-díjas Egy zuhanás anatómiája, a Maestro, valamint a Előző életek és Érdekvédelmi terület kaptak jelölést. A tévésorozatok mezőnyében az Utódlás és A mackó viszi a prímet, de a The Last of Us, a 1923, A diplomata és a Jury Duty is több kategóriában esélyes.

A 2024-es Golden Globe-díjátadó ünnepségre 2024. január 7-én kerül sor a Beverly Hiltonban. A Dick Clark Productions és az Eldridge tulajdonában lévő díj idei változásai közé tartoznak azok az új kategóriák, mint a legjobb kasszasiker és a legjobb tévés stand-up komikus.

A részletes listát itt olvashatja.