Elegük van: szabadulnának az exelnök nevétől a Trump Plaza lakói

2024. ápr 21. 19:09
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Donald Trump vezetékneve csökkentheti az ingatlanok értékét/Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Brendan McDermid

Donald Trump vezetékneve csökkentheti az ingatlanok értékét / Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Brendan McDermid

Donald Trump neve sokak életére hatással van. Ezt érzik a Trump Plaza lakói is, akik inkább szabadulnának az amerikai exelnök vezetéknevétől, ugyanis még az ingatlanok piaci értékére is negatív hatással van.

A keleti parti luxusingatlanban egy kezdeményezés azért indult el, hogy eldöntsék, átnevezik-e az épületet. A lakók többsége ugyanis nem szeretné, ha az otthonukat a volt amerikai elnökkel társítanák.

Meghalt a férfi, aki felgyújtotta magát Donald Trump tárgyalása közben

Meghalt a férfi, aki felgyújtotta magát Donald Trump tárgyalása közben

A The Guardian cikke alapján a 24.hu arról számolt be, hogy a 40 emeletes és 194 lakást magában foglaló társasházban már elindult a szavazás, és a tulajdonosokon áll, hogy megtörténik-e a névváltoztatás. Egyelőre a végeredmény várat magára. Azonban nem ez az első ilyen eset Donald Trump nevével kapcsolatban, hiszen az elmúlt évek alatt három New York-i ház és egy torontói hotel is a névváltoztatás mellett döntött.

A döntés mögött üzleti okok is állhatnak, ugyanis egy februári New York Times-cikk szerint a Trump nevét viselő épületek alulteljesítettek az ingatlanpiacon. Azonban a névváltoztatás után már gyorsan visszaállt az áruk a reális értékükre.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Donald Trump

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Donald Trump ingatlan lakók

Játssz és nyerj!