Orbán Viktor közölte, Brüsszel a tűzzel játszik

2024. ápr 21. 19:01
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Orbán Viktor szerint Brüsszel a tűzzel játszik / Fotó: Zsolnai Péter

Orbán Viktor szerint Brüsszelben ma háborúpárti többség van / Fotó: Zsolnai Péter

Orbán Viktor a frissen kitett posztjában kijelentette, hogy az európai vezetők már belesodródtak a háborúba.

Magyarország miniszterelnöke vasárnap délután megosztott Facebook-bejegyzését azzal kezdte, hogy: „Brüsszelben ma háborúpárti többség van”, szerinte Európában a hangulat háborús, a politikát a háború logikája uralja, és mindenki részéről háborús készülődést lát, továbbá hozzátette, „az európai vezetők már belesodródtak a háborúba, a háborút a saját háborújuknak tekintik.”

Az orosz-ukrán háborúról úgy vélekedett, hogy: „először csak sisakküldésről volt szó. Aztán szankciók, de az energiahordozókra persze nem! Aztán mégis, azokra is. Aztán jött a fegyverküldés. Először lőfegyverek, aztán harckocsik, aztán repülők. Aztán pénzügyi segélyek. Újabb és újabb tízmilliárdok. Most valahol 100 milliárdnál járunk. Euróban.”

A miniszterelnök szerint egy lépésre vagyunk attól, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába. Úgy véli, ez egy háborús örvény, amely a mélybe ránthatja Európát. Brüsszel a tűzzel játszik. Amit csinál, az maga az istenkísértés.

Orbán Viktor nagy vállalást tett a kampánynyitón

Orbán Viktor nagy vállalást tett a kampánynyitón

A világháborúkat az elején sohasem hívják világháborúnak. Harmadik balkáni háború, Molotov–Ribbentrop-paktum, Lengyelország felosztása, és a vége aztán kétszer is világháború lett

- fogalmazott Orbán, akinek a meglátása szerint mi, magyarok tudjuk, milyen a háború. Meggyőződése, hogy ebből a háborúból ki kell maradnunk, ugyanis ez nem a mi háborúnk.

„Nem akarunk háborút, és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon. Ezért ki kell tartanunk a béke mellett – itthon, Brüsszelben, Washingtonban, az ENSZ-ben és a NATO-ban is” - fejezte be a posztját Orbán Viktor.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Orbán Viktor

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Orbán Viktor háború Európa kritika orosz ukrán háború orosz-ukrán konfliktus

Játssz és nyerj!