Sport

Botrány a pályán: megütötte a klubelnök a bírót, akit többen meg is rugdostak a földön - videó

Bírótámadás miatt felfüggesztették a török labdarúgó-bajnokságot.

2023.12.12 08:53MTI

A Török Labdarúgó Szövetség felfüggesztette a bajnoki mérkőzéseket, miután egy klubelnök megtámadott egy játékvezetőt.

Az eset az 1-1-re végződött Ankaragücü-Rizespor meccsen történt. Faruk Koca, az Ankaragücü elnöke berohant a pályára és megütötte Halil Umut Meler bírót, aki a földre esett, ahol többen megrugdosták. A játékvezető szemsérüléssel került kórházba, de állapota nem súlyos. Kocát, akinek szívproblémái vannak, ugyancsak kórházba vitték, de Ali Yerlikaya belügyminiszter jelezte, hogy a kezelés után őrizetbe veszik.

A klubelnök haragját az váltotta ki, hogy a Rizespor a hosszabbítás hetedik percében egyenlített.

A szövetség bejelentette, hogy határozatlan időre az összes bajnokságot felfüggesztik, és rendkívüli ülésen vitatják meg, mit tegyenek az erőszak ellen.

"Sajnálatos és szégyenletes, hogy a labdarúgásban ilyen történt" - mondta a Mehmet Buyukeksi, a szövetség elnöke.

Recip Erdogan török elnök szintén elítélte a támadást: "A sport békét és testvériséget jelent. A sport nem egyeztethető össze az erőszakkal. Soha nem engedjük meg, hogy erőszakra kerüljön sor a török sportban" - írta az X (korábban Twitter) közösségi médiában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.