SFFA 2024 – bejelentették az International Filmmakers 30 shortlistesét

forrás: Prím Online, 2024. április 24. 16:39

A Creo örömmel jelenti be a Sony Future Filmmaker Awards 2024 shortlisteseit. A hat kategóriában 30 filmkészítőből álló shortlisten szereplő alkotók egyedülálló élményben részesülnek, és egy héten át különleges eseményeken vehetnek részt a Sony Pictures Studios Los Angeles-i telephelyén, beleértve egy workshopot, amely páratlan hozzáférést biztosít az iparág kulisszái mögé. A 2024. május 30-i díjátadó ünnepségen pedig kihirdetik a hat kategória győztesét, akiket szakértő zsűritagok választanak ki.

A Creo által alapított és a Sony által szponzorált, a rövidfilmek számára évente kiírt nagyszabású díjprogram második kiadása a rendkívüli filmes tehetségek előtt nyitja meg a kaput és az egyedi történetmesélők hangját erősíti. Az idei shortlistet 148 ország és terület több mint 5000 filmkészítőjének több mint 8400 filmje közül választották ki, amelyeket a következő hat kategóriában nyújtottak be: Fiction, Non-Fiction, Environment, Animation, Student, és Future Format.

 

A kiválasztott történetek között szerepel egy megható dokumentumfilm két holokauszt-túlélőről, akik 80 év után csodával határos módon újra találkoztak; egy filmes, aki az utolsó megmaradt gibbont keresi Kuala Lumpurban; egy hajléktalan balett-táncos, aki egy életét megváltoztató meghallgatáson vesz részt; egy spontán románc két idegen között, akik földre kényszerülő repülőgépjáratuk miatt találkoztak, és még sok más. A filmkészítés valóban globális perspektíváját képviselve a shortlisten. Ausztrália, Brazília, Kanada, Csehország, Egyiptom, Észtország, Németország, Ghána, Hongkong, India, Malajzia, Mexikó, Nigéria, Dél-Afrika, Thaiföld, az Egyesült Királyság, Uruguay és az Egyesült Államok filmjei szerepelnek.

 

 

A 30 kiválasztott filmkészítőt az Emmy-díjas operatőr, Robert Primes ASC és az ünnepelt ausztrál filmes, Unjoo Moon választotta ki. A zsűrizés második szakaszában Michael Barker és Tom Bernard, a Sony Pictures Classics társalapítói és társelnökei (Call Me By Your Name, The Father, Whiplash); Rob Hardy ASC, BSC, BAFTA-díjas operatőr (Mission: Impossible – Fallout, Ex-Machina, Civil War); Kate Reid BSC, elismert brit operatőr (Game of Thrones, Great Expectations, Silo) választja ki az idei kategória győzteseit, díjazva a kreatív kiválóságot és a narratíva eredeti megközelítését. A zsűrizés mindkét szakaszát a díjnyertes rendező, Justin Chadwick (Mandela: Long Walk to Freedom, The Other Boleyn Girl, Tulip Fever) irányítja.

 

A 30 kiválasztott filmkészítőt Los Angelesbe repítik, ahol 2024. május 28. és 31. között a Sony Pictures Studios Culver Cityben található telephelyén egy négynapos workshop programon vehetnek részt, amelynek csúcspontja a 2024. május 30-i díjátadó ünnepség lesz. A Cary Grant Színházban megrendezett ünnepségen, amelynek házigazdája az Entertainment Tonight műsorvezetője, Denny Directo lesz, bejelentik a hat kategória győztesét, akik pénzjutalomban és felszerelésben részesülnek. Ez a magával ragadó élmény egyedülálló lehetőséget biztosít a filmkészítőknek, hogy kapcsolatot teremtsenek filmes kollégáikkal és a filmszakma vezetőivel, valamint exkluzív betekintést nyerjenek az iparág kulisszái mögé: a Sony Pictures vezetői által vezetett workshopok számos témát érintenek, a legnagyobb operatőrök előadásaitól kezdve a vetítéseken és a kérdezz-feleleken át a tehetségkutató ügynökségekkel való együttműködésig, a legmodernebb technológiák használatáig, a filmzenékig és a zenei jogokig.

 

Justin Chadwick, díjnyertes színházi, televíziós és filmrendező, a zsűri elnöke szerint: „A díjra jelölt új alkotók jelentkezésének színvonala és a díjra jelölt új nevek nemzetközi színvonala lenyűgöző. A 30 kiválasztott filmkészítő által bemutatott nézőpontok sokrétűek és magával ragadóak, szenvedéllyel és hitelességgel töltve. Örömömre szolgál, hogy ismét vezethetem ezt a filmes válogatást; a történetmesélés és a filmes leleményesség vízióját, valamint a filmeseket, akik az iparágunk jövőjét formálják.”

 

Scott Gray, a Creo alapítója és vezérigazgatója szerint: „A Sony Future Filmmaker Awards második alkalommal megrendezett eseményére beérkezett pályázatok kalibere és a kiválasztott filmesek listája kifejezi, hogy milyen kivételes, globális történetek kerülnek bemutatásra az idei eseményen. Hálásak vagyunk a Sony-nak, amiért biztosítja ezt a hihetetlen lehetőséget a feltörekvő filmkészítők számára, és köszönetünket fejezzük ki a nagyra becsült zsűrinek, amely tagjai felbecsülhetetlen szakértelemmel és rálátással járultak hozzá a jelöltek kiválasztásához, akik idén májusban Los Angelesben csatlakozhatnak hozzánk.”

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36