Ezek a szállodai szobák legkoszosabb részei, amiket érdemes elkerülni

ágyazás, ágy, illusztráció, ágynemű,
Woman putting white fitted sheet over mattress on bed indoors, closeup
Vágólapra másolva!
Amikor az emberek nyaralni mennek, akkor előnyben részesítik az igényes és tiszta szállásokat. Azonban akármennyire is tisztának tűnik egy szállodai szoba, mindig vannak olyan részei, amelyek potenciális baktérium gócok.
Vágólapra másolva!

Egy kutatás a szállodák legkoszosabb részeire derített fényt és ezek között vannak olyanok is, amikre nem is gondolnánk.

Utazás alatt érdemes távol tartani magunkat az olyan bútoroktól, amelyeknek a borítása puha anyagból készült, mivel ezeknek a tisztítása nehéz és a szállodák általában nem végzik el túl gyakran.

Tanulmányok kimutatták, hogy a plüss bútorok táptalajai lehetnek az olyan káros baktériumoknak, amelyeknek az ideális környezete a meleg. Továbbá ezekben ágyi poloskák is elbújhatnak.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 New Africa/Shutterstock. No use without permission./New Africa

Ilyen baktérium gócok lehetnek a takarók és a plédek is, amelyeket általában havonta egyszer tisztítanak ki. Az ágyak szövet fejtámláit pedig még ritkábban.

A puha borítású bútorok a port is könnyen begyűjtik, ami nagy kellemetlenséget okozhat az allergiások számára. Számos baktérium bújhat meg a függönyökön és a szőnyegeken is, amiknek az alapos takarítása szintén nem mindennapos dolog.

Forrás: Mirror