Magyar szerző könyvét mutatták be a globális klímacsúcson!

Dr. Csizmadia Norbert
A kecskeméti Neumann János Egyetem kuratóriumi elnöke, Dr. Csizmadia Norbert az Egyesült Arab Emirátusokban, a COP28 globális klímacsúcson mutatta be angol nyelven megjelent Geovízió: Fenntarthatóság és Eurázsia című duplakötetes könyvét.
Vágólapra másolva!
A kecskeméti Neumann János Egyetem kuratóriumi elnöke, Dr. Csizmadia Norbert az Egyesült Arab Emirátusokban, a COP28 globális klímacsúcson mutatta be angol nyelven megjelent Geovízió: Fenntarthatóság és Eurázsia című duplakötetes könyvét. - írja a Neumann János Egyetem honlapján.
Vágólapra másolva!

A COP28 klímacsúcson Európát és Magyarországot egyedüli felsőoktatási kiállítóként képviselő Neumann János Egyetem kuratóriumi elnöke Dr. Csizmadia Norbert nagy nemzetközi érdeklődés mellett mutatta be angol nyelven megjelent Geovízió: Fenntarthatóság és Eurázsia című duplakötetes könyvét. A kiadvány geográfus szemszögéből ad választ korunk geopolitikai, gazdasági és fenntarthatósági kihívásaira. A két kötetes könyvben az író a földrajz segítségével vizsgálja, hogy hogyan értjük meg az összefüggéseket, és hogyan kapcsolhatjuk össze a már létező kutatási eredményeket.

A geográfus szakember, egyetemi vezető felhívja a figyelmet a földrajz, mint konnektivitás és komplexitás fontosságára, valamint arra, hogy a térképek ismeretével valamint egy izgalmas és sokoldalú vizuális nyelvi készséggel hogyan értjük meg világunkat.

A kecskeméti Neumann János Egyetem kuratóriumi elnöke, Dr. Csizmadia Norbert az Egyesült Arab Emirátusokban, a COP28 globális klímacsúcson mutatta be angol nyelven megjelent Geovízió: Fenntarthatóság és Eurázsia című duplakötetes könyvét. Forrás: https://nje.hu/hirek/2023-12-09-magyar-szerzo-konyvet-mutattak-be-a-globalis-klimacsucson

Nagy érdeklődés övezi a COP 28 klímacsúcson résztvevő Neumann János Egyetemet. A magyarországi modellváltó egyetem dubaji standján mutatkozott be elsőként az intézmény által fejlesztett Neumann H2 névre keresztelt hidrogénnel és napenergiával hajtott, mesterséges intelligenciával vezérelt multifunkcionális jármű. A Neumann János Egyetem az ENSZ klímacsúcson való megjelenésével és bemutatott fenntartható mobilitási innovációjával a jövő gazdasági növekedéséhez nélkülözhetetlen tudás előállítására való képességére kívánja felhívni a figyelmet.

A Geovision könyv a Pabooks Kiadó gondozásában jelent meg 2023 decemberében, amelynek nemzetközi bemutatója Dubajban a COP 28 globális klímacsúcson volt.

(Forrás: Neumann János Egyetem: https://nje.hu/)