Bűnügy

Brutális verekedés a szombathelyi majálison: hat ember ellen emeltek vádat

Két rivális család esett egymásnak.

2023.12.13 10:31MTI

A Szombathelyi Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és többrendbeli testi sértés miatt emelt vádat azzal az öt férfival és egy nővel szemben, akik idén a szombathelyi majálison verekedtek össze - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A vádirat szerint a vádlottak két olyan család tagjai, akik hosszabb ideje ellenséges viszonyban álltak egymással, emiatt pedig rendszeressé váltak közöttük az élet és testi épség elleni fenyegetések és a tettlegességig fajuló konfliktusok, ezek okán több büntetőeljárás is indult velük szemben - írták a főügyészségi közleményben.

Ismertetésük szerint 2023. április 30-án a vádlottak családtagjaikkal a szombathelyi városi majálison szórakoztak, amikor a két család egy-egy megvádolt férfi, illetve nő tagja szóváltásba keveredett egymással, majd közöttük és a hozzájuk csatlakozó további vádlottak között dulakodás alakult ki. Egymást és a vádlott nő segítségére siető férfi sértettet is bántalmazták.

Négy vádlott - egyikük egy teleszkópos bottal - közrefogta a sértettet, többször megütötték és megrúgták őt, majd miután a bántalmazott férfi a földön maradt, távoztak a helyszínről - részletezték.

Hozzáfűzték: a verekedés során az egyik vádlott nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, míg egy másik vádlott és a sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlottak erőszakos magatartása - melynek során egyikük az ellenállás leküzdése vagy megakadályozása érdekében az élet kioltására alkalmas teleszkópos botot tartott magánál - alkalmas volt arra, hogy a nyilvános rendezvényen tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A Szombathelyi Járási Ügyészség négy vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, míg további két vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni - tudatták a főügyészség közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.