szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi egyszer már megszökött, augusztusban szállították vissza Magyarországra.

Emberölés előkészülete miatt a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki meg akarta ölni a vele szemben eljáró ügyészt – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017 novemberében a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte büntetését, ahol fogpiszkálókból szúró eszközt, valamint egy fogkefe nyelének megolvasztásával, annak kihegyezésével és borotvapengék hozzáerősítésével szúró- és vágóeszközt készített, majd azt a cipőjébe rejtette.

A célja az volt, hogy a meghallgatásra szállítása során a vele szemben eljáró ügyészt megölje és az ügyészségről megszökjön, ám a kiszállítása előtt történt ellenőrzés során a büntetésvégrehajtási intézet munkatársa az eszközöket megtalálta és elvette tőle – írta a törvényszék.

2018-ban a Debreceni Járásbíróság az előtte folyamatban lévő büntetőügyben elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét, azonban mielőtt felhelyezték volna rá a nyomkövetőt, külföldre szökött. Végül európai elfogatóparancs alapján, az Egyesült Királyságban fogták el és szállították vissza Magyarországra idén augusztusban.

(Nyitóképünk illusztráció)