A csapat gyenge szereplése miatt lapátra kerülhet a legendás sikeredző

2023.12.13. 13:28
Tengerentúli sajtóhírek szerint az Egyesült Államok profi amerikaifutball-ligájában (NFL) szereplő New England Patriots vezetősége eldöntötte, hogy az alapszakasz végén meneszti Bill Belichick vezetőedzőt, függetlenül attól, hogy a szezon hátralévő része hogyan alakul.

A döntés állítólag azt követően született meg, hogy a Patriots november 12-én Németországban kikapott az Indianapolis Coltstól.

Belichicket az NFL történetének egyik legjobb vezetőedzőjeként tartják számon az elért eredményei alapján. 2000-ben vállalta el a New England vezetőedzői posztját, majd hosszú évek alatt letette egy dinasztia alapjait.

Belichick minden idők egyik legjobb – ha nem a legjobb – irányítójával, Tom Bradyvel hat Super Bowl-győzelemre vezette a Patriotsot. A csapat kettejük vezetésével csupán egyszer maradt le a rájátszásról, és kilencszer jutott be a Super Bowlba.

Brady távozásával azonban nagyot változott a világ a klubnál. 2020 óta a csapat a négy idényből csupán egyszer jutott be a rájátszásba, a 2021-es szezonban a wild-card körben bukott el. Brady utódja, Mac Jones sokszor nagyon rosszul játszott, ebben a szezonban többször is leültették a kispadra Bailey Zappe javára.

A Patriots jelenleg 3–10-es mérleggel áll (vagyis három győzelem mellett már 10-szer kikapott), most vasárnap a nagyon jó erőkből álló Kansas City Chiefs lesz az ellenfele. A New England jelenleg az AFC East utolsó helyén áll.

A Patriots idén több csúnya kiütéses vereségbe is beleszaladt, és egyike annak a két csapatnak a ligában, amelynek már matematikai esélye sincs a rájátszásra.