Meghökkentő döntést hozott Olaszország legszebb férfija: modellkarrierjét felhagyva papnak áll

2023. dec 13. 15:08
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Edoardo úgy érzi, felfedezte az igazi egyházat, amit ő korábban halottnak hitt /Fotó: The Times

Edoardo Santini úgy érzi, felfedezte az igazi egyházat, amit ő korábban halottnak hitt /Fotó: The Times

A 21 éves Edoardo Santini úgy döntött, sikeres színészi és modellkarrierjét hátrahagyva papnak áll.

A firenzei fiatalt négy évvel ezelőtt, 2019-ben, csupán 17 éves korában választották meg Olaszország legszebb férfijának, és azóta sikert sikerre halmozott mind modellként, mind pedig színészként. Most mégis fenekestül felforgatja az életét, és egy teljesen új irányba indul el. Élete célja az lett ugyanis, hogy pappá válhasson, és ezért mindent meg fog tenni: belépett egy szemináriumba, és már el is kezdte ott a papi tanulmányait.

A jóképű és tehetséges férfi körülbelül egy évvel ezelőtt kezdett el érdeklődni az egyház iránt, amikor is azt írta, felfedezte az igazi egyházat, amit ő korábban halottnak hitt. Fontos tudni azt is, hogy akkor együtt élt két pappal, és szépnek tartotta azt az életmódot, amit ők folytatnak, ráadásul élete legszebb élményének nevezte azt az időszakot.

21 évesen azon az úton találom magam, hogy pappá válhassak, ha Isten is úgy akarja – jelentette ki Santini egy videóban, melyet a közösségi oldalán osztott meg korábban. – Úgy döntöttem, feladom a modellmunkát, a színészetet és a táncot, de a szenvedélyeimmel nem hagyok fel, csupán másképp fogom őket megélni.

A fiatal azt is hozzátette, most, hogy megtalálta élete célját, a szenvedélyeit Istennek fogja felajánlani, és így Instagram-oldalán, ahol egészen eddig a modellmunkájával kapcsolatos fotóit osztotta meg a nagyközönséggel, a hitről kezdett fontos kérdéseket feltenni. A családja és barátai közül is sokan úgy érzik, csalódtak benne, és vannak, akik a háta mögött beszélnek róla, de őt nem érdekli, hogy mások mit gondolnak a döntéséről.

Nyilvánvalóan vannak olyanok, akik a hátam mögött beszélnek rólam, vannak olyanok, akiknek nem okoz gondot, hogy megmondják, csalódtak bennem, a családomon belül és kívül is, de mások támogatnak engem, hívők és nemhívők is – mesélte Santini az új életmódjáról, és azt is hozzátette, sosem fogja megbánni ezt a változást, mert ő így érzi magát boldognak.

Valójában abban még ő maga sem biztos, hogy végül sikerül is pappá válnia, de úgy érzi, fel kell fedeznie ezt a lehetőséget saját magában.

(via)

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

pap

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Modell Pap életmódváltás Olaszország hit egyház advent