Erőemelő Eb – Összesen 3 érem, és egy súlyos sérülés

Véget ért az észtországi Tartuban megrendezett erőemelő Európa-bajnokság! A magyar válogatott egy összetett aranyat nyert, és a fogásnemi helyezésekkel együtt plusz két érmet szerzett.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint Enahoro Asein a 83 kilogrammosoknál győzött összetettben, felhúzásban fogásnemi aranyat nyert világcsúccsal (380 kg), míg a harmadik érmet P. Nagy Bálint szerezte, miután a 93 kilogrammosok mezőnyében a B-csoportból felküzdve magát harmadik lett fekvenyomásban.

A nők +84 kilogrammos kategóriájában Ubong Idem összetett negyedik lett. Mata Erik (105 kg) 5., Budai Kristóf (120 kg) 7., Viski Ferenc (83 kg) 16., Lakatos Gréta (57 kg) pedig 19. lett összetettben.

Sajnos a magyar válogatott egyik alapembere megsérült az Eb-n, Hegedűs Áron a 105 kilós mezőnyben indult volna, de a bemelegítésnél egy hibás szorító miatt megsérült a keze, őt már meg is műtötték.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke elmondta, sikeres kontinensbajnokságot zártak. „Egyrészt 19 év után ismét van Magyarországnak összetett aranyérme Európa-bajnokságon, másrészt a magyar indulók kitettek magukért. A világcsúcson kívül több egyéni rekordot is jegyzett a nemzeti csapat, és országos rekord is volt. Nagyon sajnálom, hogy Hegedűs Áron nem tudott versenyezni, és a sérülése miatt végül műtétre került sor, mielőbbi felépülést kívánunk neki!” – összegzett a hazai szövetség elnöke.

Az Eb magyar vonatkozású csúcspontja minden kétséget kizáróan a 83 kg-os kategóriában aranyérmet szerző Enahoro Asein. A magyar férfi erőemelés ragyogó ívben halad felfelé, a tavalyi nemzetek közötti Eb-rangsorban még csak a 13. helyen végzett válogatottunk, idén pedig az előkelő 5. helyen zárt a 25 országot felvonultató mezőnyben – foglalta össze az év utolsó nagy nemzetközi versenyét Fekete Miklós, férfi szövetségi kapitány.