Harry herceg hazudott az újságíróknak, ezért most sokat kell fizetnie

court Horizontal harry herceg
Britain's Prince Harry, Duke of Sussex arrives at the Royal Courts of Justice, Britain's High Court, in central London on March 28, 2023. - Prince Harry and pop superstar Elton John appeared at a London court, delivering a high-profile jolt to a privacy claim launched by celebrities and other figures against a newspaper publisher. The publisher of the Daily Mail, Associated Newspapers (ANL), is trying to end the high court claims brought over alleged unlawful activity at its titles. (Photo by Daniel LEAL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol bíróság döntése alapján Harry herceg elvesztette a Daily Mail ellen vívott rágalmazási pert, amit ő kezdeményezett: a bíró arra kötelezte a brit királyi családból kivált herceget, hogy fizesse ki a közel 50 ezer fontnyi, azaz több mint húszmillió forintnak megfelelő összegű perköltséget.
Vágólapra másolva!

A sussexi herceg azért indított pert a lap ellen, mert egy cikkben azt írták, korábban megpróbálta eltitkolni, hogy a királyi család dolgozó tagjaként betöltött szerepéből való kilépése után is igyekezett megtartani a közpénzből finanszírozott rendőri védelmét Nagy-Britanniában.

Harry azt állította, a cikk pontatlan volt, amiben az újság rágalmazta őt, hiszen az írás azt sugallta, hogy hazudott az első nyilvános nyilatkozataiban azokkal az erőfeszítéseivel kapcsolatban, amelyekkel a kormánynak azon döntését próbálta megtámadni, amivel megfosztották őt a biztonsági szolgálatától, miután ő és családja 2020-ban az Egyesült Államokba költözött - írja a New York Post nyomán a Blikk.

Harry herceg elvesztette a Daily Mail ellen vívott rágalmazási pert Forrás: AFP/Daniel Leal

A londoni felsőbb bíróság döntése alapján a 2022 februárjában megjelent cikk „őszinte véleményt" tükrözött, és nem volt rágalmazó.

Harry hercegnek így ki kell fizetnie a per költségét, ami közel 50 ezer font, vagyis nagyjából 22 millió forint.