Szívszorító: az özvegye még mindig hazavárja a Jóbarátok néhai szinkronszínészét: „Még a szék karfáján is úgy van ott a felsője, ahogyan oda utoljára letette”

2023. dec 13. 18:19
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Cs. Németh Lajos és Tóth Judit évtizedek óta hű társai voltakegymásnak /Fotó: RINGIER

Cs. Németh Lajos és Tóth Judit évtizedek óta hű társai voltak egymásnak /Fotó: RINGIER

Az első karácsonyára készül imádott férje nélkül Tóth Judit. Cs. Németh Lajos színművész áprilisban hunyt el, olyan legendás alakításokat hagyva ránk, mint A tizedes meg a többiek Grisája, a Jóban Rosszban Károly bácsija vagy a Jóbarátok Jack Gellerének magyar hangja. Az özvegye még mindig azt várja, hogy a hitvese betoppanjon az ajtón. Egyelőre nem talált új értelmet a napjainak, még megbénítja a gyász.

Sinkovits  Imre, Cs. Németh Lajos és Darvas Iván A tizedes meg a többiek című filmben / fotó: PORTHU

Sinkovits Imre, Cs. Németh Lajos és Darvas Iván A tizedes meg a többiek című filmben / fotó: port.hu

– Azt mondták, az első fél év a legnehezebb. Nos, én azon már túl vagyok, ám a fájdalmam semmit nem enyhült. Elmondhatatlanul hiányzik Lajoskám – sóhajtott fel szomorúan a színésznő, akit bár mindennap meglátogatnak fiai, így is nagyon magányos. – A kisebbik fiammal együtt lakunk, ő sokat segít, a nagyobbik pedig 800 méterre lakik tőlem, ők is gyakran meglátogatnak az unokámmal. Tényleg bármi gondom van, azonnal ugranak. Ám így is nagyon egyedül érzem magam a férjem nélkül.

Tóth Judit 1961-ben ment feleségül a színészhez, a kép egy évvel később készült a Városligeti-tónál / fotó: Fortepan  Kotnyek Antal

Tóth Judit 1961-ben ment feleségül a színészhez, a kép egy évvel később készült a Városligeti-tónál / fotó: Fortepan Kotnyek Antal

Judit az ünnepeket sem várja úgy, mint eddig. Bár igyekszik majd mindent a megszokottak szerint csinálni, a szíve mélyén tudja, hogy szomorú karácsonynak néz elébe.

– A fiaim félve kérdezték meg, mi lesz idén. Én mondtam nekik, hogy próbáljunk meg mindent úgy tenni, ahogyan eddig, és közben gondoljunk sokat a papára. Erről még nem beszéltem velük, de szeretnék Lajoskámnak is kitenni egy terítéket, hogy ha csak ilyen formában is, de ott lehessen velünk. A januári születésnapomra is ilyen csendesen készülök – csuklott el az özvegy hangja.

A közös házban azóta is minden úgy áll, ahogyan azt Cs. Németh Lajos hagyta.

Ennyi volt, Tóth Judit képtelen tovább színészkedni a férje halála után: „Olyan, mintha az egyik felem leszakadt volna”

Ennyi volt, Tóth Judit képtelen tovább színészkedni a férje halála után: „Olyan, mintha az egyik felem leszakadt volna”

Semmihez nem tudtam hozzányúlni, még a szék karfáján is úgy van ott a felsője, ahogyan oda utoljára letette. Ahhoz sem volt erőm, hogy arrébb rakjam. Folyton csak azt várom, mikor toppan be az ajtón. A hamvaihoz szoktam beszélni, amelyek itt vannak velem a közös otthonunkban.

A színésznőnek megnyugvást ad, hogy ott lehet, ahol hatvan évig szeretetben és boldogságban éltek a férjével, s esze ágában sincs elköltözni.

– Nagyon szeretek itt lenni, csak szép emlék köt ide, sokat szoktam nosztalgiázni. Rossz lenne, ha bármi miatt el kéne innen mennem. Még nem találtam új értelmet a napjaimnak, de bízom abban, hogy a tavasz nekem is hoz egy kis megújulást. Remélem, leszek olyan állapotban, hogy ki tudjak menni a nagy kertbe kicsit kertészkedni, most talán ez az, ami éltet – hangsúlyozta.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Tóth Judit

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Tóth Judit Cs. Németh Lajos karácsony