Elképesztő mentés: egy sofőr életveszélyes előzésbe kezdett a 6-oson – videó

2023. dec 13. 18:52
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Szerencsére senki sem sérült meg a manőver alatt /Illusztráció: Pexels

Szerencsére senki sem sérült meg a manőver alatt /Illusztráció: Pexels

A fedélzeti kamera mindent vett: nem sokon múlt a baj.

Egy felelőtlen teherautós szerencsésen megúszta a balesetet kedd reggel, miután a 6-os számú főút baranyai részén, a bicsérdi elágazás és a Markó Csárda közötti szakaszon életveszélyes előzésbe kezdett. A sofőr egy kamiont próbált megelőzni az úton, de a szemközti sávban maradt, mivel nem tudta befejezni a műveletet. A döntése életekbe is kerülhetett volna, de elképesztő mentés történt, így senki sem sérült meg.

A szembejövő autós ugyanis igen jól és higgadtan kezelte a kialakult veszélyes helyzetet: a keskeny útról lehúzódott, így megelőzve az akár halálos kimenetelű frontális ütközést. A felvételt, amelyen a manőver látható, a Budapesti Autósok tette közzé. A videón jól látható, hogy a rossz állapotú út is nehezítette a helyzetet, de hiába válhatott emiatt instabillá a fékező autó, a kamerás kocsi zseniális mentést hajtott végre.

A videón is láthatjuk, mennyire kockázatos egy ilyen előzés, ezért az úton minden lehetséges kimenetelt végiggondolva kell döntéseket hoznunk. Ennek ellenére az elmúlt időben több olyan baleset is történt, amelynek során frontálisan ütközött két jármű. Legutóbb augusztusban írtunk arról, hogy egy kisteherautó és egy kamion egymásba csapódott, s az egyik sofőr szörnyet halt a helyszínen.

Elképesztően gyors reakciót és higgadtságot igényel, hogy valaki egy ilyen helyzetben megfelelő döntést hozzon.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

autóbaleset

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

frontális ütközés autóbaleset mentés Elképesztő előzés Veszély közlekedés