szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kimenekítettek között van több mint 2000 egyiptomi állampolgár és 773 olyan ember is, aki az izraeli légitámadásokban sebesült meg.

Izrael háborúban
Kitört az újabb háború a Gázai övezetben, miután a Hamász palesztin terrorszervezet 2023. október 7-én megtámadta Izraelt. A brutális akcióban és az arra adott izraeli válaszcsapásokban ezrek haltak meg. A háború legfontosabb fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.
Friss cikkek a témában

Több mint 14 ezer kettős állampolgárságú külföldit menekítettek ki a Gázai övezetből Egyiptomba az Izrael és a Hamász palesztin iszlamista szervezet közötti háború október 7-i kezdete óta – közölte az egyiptomi tájékoztatási szolgálat szerdán.

„A feszültség eszkalációja óta mostanáig 14 023 külföldit és kettős állampolgárt, valamint 2135 egyiptomit menekítettünk ki” – írta Diia Rasván, az intézmény vezetője a hivatalos honlapján. Hozzátette: a feszültség kiéleződése óta 773 olyan embert szállítottak a Gázai övezetből Egyiptomba, akik az izraeli légitámadásokban sebesültek meg, illetve súlyos betegeket, akiket különböző egyiptomi kórházakban helyeztek el.