Beruházás

Megújult a pécsi tv-torony környezete

Az 1,2 milliárd forintos forrásból természetbarátokat, sportolni vágyókat és családokat szolgáló beruházás valósult meg egy régi, romos épület felújításával.

2023.12.13 21:30MTI

Befejeződött a pécsi tv-torony környezetének megújítása; az 1,2 milliárd forintos forrásból természetbarátokat, sportolni vágyókat és családokat szolgáló beruházás valósult meg egy régi, romos épület felújításával - tájékoztatta a baranyai vármegyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Közleményükben azt írták, hogy a város felett magasodó 535 méteres hegy, a Misina csúcsán zajló beruházás során újjáépítették a toronnyal szomszédos egykori, romosan álló étterem épületét, megváltoztatták a funkcióját és rendezték a környezetét.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával négyszintes, többfunkciós központot hoztak létre. Az alagsorban öltöző, mosdó, zuhanyzó, csomag- és értékmegőrző, a földszinten infopont, büfé, túra- és sportbolt, bérelhető klubterem kapott helyet, míg a kilátóként is funkcionáló emeleti szinten "lombkoronastéggel" és "skybarral" kiegészülő teraszt alakítottak ki.

Megújultak az épület közelében a zöldterületek is, továbbá játszótér, szabadtéri fitneszpark, míg a kerékpárral érkezők számára szervizpont, mosó- és tárolóhely létesült.

A szolgáltatásokat 2024 elejétől lehet igénybe venni - jelezték a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.