szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Zendaya és Timothée Chalamet csókolóznak, a háború egyre durvább: már rég be kellett volna mutatni a filmet, de az írósztrájk eltörölte a bemutatót. De legalább trailer van.

Az első rész után a másodikban már kibontakozhat Timothée Chalamet és Zendaya karakterei között a love story, ahogy a galaktikus háború is most indul be igazán: ezt mutatja meg a Dűne: Második rész most megjelent, új előzetese.

A sci-finek eredetileg novemberben kellett volna mozikba kerülnie, de az író- és színészsztrájk miatt a bemutató egészen 2024. február 29-éig tolódott. Az első részben látott sztárokhoz – Rebecca Ferguson, Josh Brolin és Dave Bautista – ezúttal Christopher Walken, Austin Butler, Léa Seydoux és Florence Pugh is csatlakozik a vásznon.

A filmet részben Budapesten gyártották, tavaly nyáron számos alkalommal mutatkoztak az ismert színészek a fővárosban: Zendaya rajongókkal fotózkodott, Stellan Skarsgard ugyanabban a Rosenstein étteremben járt, ahol előtte már Timothée Chalamet is megkóstolta a maceszgombócot, Josh Brolin pedig a körúton ugrott be egy boltba. Ha hozzánk hasonlóan ön is nagyon várja már a film folytatását, itt nézheti meg az előző trailert, a nosztalgiázáshoz pedig ajánljuk az első részről írt kritikánkat:

Ötvenhat év után kapott méltó feldolgozást a Dűne

A Dűne új, mozis verziója nem kaphat annál nagyobb dicséretet, mint hogy olyan lett, amilyen az alapjául szolgáló könyvsorozat első része. Hangulatában, felépítésében, mindenben. Kritikánk.