Meta Ray-Ban okosszemüveg: az orrunk lehet a tudás trónja

2023. dec 14. 6:02
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
A Meta Ray-Ban szemüveg a hétköznapi séták során különféle információkkal láthatja el a viselőjét. Megtette az első lépést az igazán kiterjesztett valóság irányába. / Fotó: Ray-Ban

A Meta Ray-Ban szemüveg a hétköznapi séták során különféle információkkal láthatja el a viselőjét. Megtették az első lépést az igazán kiterjesztett valóság irányába / Fotó: Ray-Ban

A Ray-Ban okosszemüveg legújabb kiadásához olyan szoftverfrissítést készített a Meta, amely néhány igazán hasznos mesterségesintelligencia-funkciót is tartalmaz. Úgy tűnik, a termék elindult az igazán perspektivikus személyes eszközök útján.

Ezek valóban hasznosak lehetnek. Például a viselője megkérheti a szemüvegét, hogy fordítsa le az idegen nyelvű feliratokat angolra, vagy mondja meg annak a növénynek a nevét, amit éppen néz. Az egyéb funkciók közé tartozik az a lehetőség, hogy a szemüveg automatikusan generál képaláírást egy Instagram-fotóhoz, amelyet épp most készült – írja a Mashable.

A Vision Pro januárban érkezhet: ekkorát az Apple még sohasem kockáztatott

A Vision Pro januárban érkezhet: ekkorát az Apple még sohasem kockáztatott

Sajnos, ez még csak egy korai hozzáférésű béta program része, amely jelenleg csupán az Egyesült Államokban érhető el. A programra a Meta View mobilalkalmazás beállítások menüjéből lehet jelentkezni, amely a már használatba vett szemüveggel tartja a kapcsolatot a telefonról. A hangutasításokat a „Hey Meta” feliratról lehet beizzítani, aztán indulhat is a móka.

Eddig a Meta okosszemüveges vállalkozása leginkább kudarcnak tűnt, mert a szemüveg elsősorban a közösségi médiára szánt fotók és videók készítésére szolgált. Az újabbakhoz ugyan mellékeltek egy Meta AI hangsegédet, de a mostani frissítés előtt ez leginkább csak egy Siri-klón volt. A szemüvegnek még mindig nincs menő holografikus felhasználói felülete a körülöttünk lévő világról, de idővel talán ez is megérkezik.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Meta

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Meta Ray Ban okosszemüveg mesterséges intelligencia