8 isteni, húsmentes ünnepi főétel a gesztenyekrémlevestől a sült zöldségekig: nem csak a vegák fogják imádni őket

Bár a karácsony hagyományosan az ünnepi húsételek szezonja, vegetáriánus fogásból is bőven válogathatsz ilyenkor.

mezes sutotok
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem igaz, hogy karácsonyi étel csak húsból készülhet. Zöldségekből vagy sajtokból is csodás, elegáns és nagyon finom vegetáriánus karácsonyi fogásokat állíthatsz össze, amelyek után a húsevőknek sem marad majd hiányérzetük.

A gesztenye, a cékla vagy a sütőtök a tél kedvenc terményei közé tartoznak. Egy kis csavarral olyan ünnepi fogást varázsolhatsz belőlük, amelyek után mindenki megnyalja a tíz ujját. A gesztenyekrémleves akár desszertnek is beillik, a főfogásban pedig kiválóan helyettesítheted a húst sajttal vagy zöldségfasírttal.

Húsmentes karácsonyi ételek

Akár teljesen vegán életmódot folytatsz, akár belefér a tojás és a tejtermékek, mindenképpen találni fogsz ebben a válogatásban kedvedre való finomságot. Az sem utolsó szempont, hogy ezek a fogások nagyrészt kalóriát is kevesebbet tartalmaznak, mint a hagyományos húsos ételek, így a nadrágod sem lesz szorosabb az ünnepek után sem.

Csodás, kalóriaszegény leveseket is hoztunk most neked - Olvass tovább!

Ha nem ragaszkodsz mereven a szokásokhoz, akár az itt bemutatott levesek közül is tehetsz az ünnepi asztalra: finomak, egészségesek, és nem terhelik meg a gyomrot sem.

 

5 alacsony kalóriás, szuper egészséges leves - Imádni fogod őket, annyira finomak

Anélkül érheted el a jóllakottság érzését, hogy túl sok kalóriát vinnél be.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük