Bűnügy

Illegális gyógyszerszállítmányt találtak egy teherautóban Röszkén

Egy szerb sofőr, valamint montenegrói utasa jelentkezett belépésre Szerbiából.

2023.12.14 15:25MTI

Illegális gyógyszerszállítmányt, altatókat, nyugtatókat és szorongásgátlókat találtak egy teherautóban elrejtve a pénzügyőrök a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint egy szerb sofőr, valamint montenegrói utasa jelentkezett belépésre Szerbiából. A járművet ellenőrző pénzügyőr részlegesen megbontotta a teherautójuk rakterének burkolatát, és kiporciózott gyógyszercsomagokat talált a gépkocsi üregeiben. A teherautó átvizsgálása során az ajtók farostlemezzel burkolt mélyedéseiben mintegy 3 ezer levél - dobozok nélküli -, bezacskózott gyógyszert találtak.

A Magyarországon nem engedélyezett készítmények behozatala miatt a pénzügyőrök gyógyszerhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt tettek feljelentést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.